GICLÈE

Giclée, der udtales zhee-clay og kommer af det franske ord for dyse, er en moderne printteknik til fremstilling af højkvalitetsprint. Giclée er creme de la creme, hvad print angår, og teknikken anvendes derfor også af mange kunstnere til at reproducere originale værker til eksklusive kunstprint i begrænsede og signerede oplag.

Giclée fremstilles med udgangspunkt i en digital kilde i dennes højest opnåelige opløsning. Derefter anvendes en særlig inkjet-printer til at sprøjte farverne på papiret. Teknikken tilskrives franskmanden Jack Duganne, der i 1991 afprøvede denne for første gang.

For at sikre giclée-printets høje kvalitet og holdbarhed stilles der en række krav til teknikken, herunder at der printes på syrefrit papir, at papiret er af arkivkvalitet, at blækket er fuldpigmenteret og uv-stabilt og selvfølgelig at den digitale kilde er af bedste opløsning.

TANJA BALTZER får udelukkende printet sine giclée-print på Hahnemühle papir, oftest på 300 g/m2 eller derover. Hahnemühle har produceret papir i over 430 år og er en af verdens ældste papirfabrikker. Den høje papirkvalitet sikrer højere printkvalitet og arkivholdbarhed. Og så ser det bare lækkert ud!

Såfremt at et oplag ikke er udsolgt, så sælges alle TANJA BALTZER´s giclée-print direkte fra webshoppen.

/ SE GICLÉE-PRINT HER /

GICLÉEPAPIR